Biga krijgt de kleren…en het werk dat past

Biga krijgt de kleren…en het werk dat past

Nieuws

Donderdag 13 september haalde een team van Biga Groep honderden kilo’s kleding op bij de inwoners van Maarn. De zak met de informatiefolder en de brief van de gemeente viel al eerder op de mat. Elke twee maanden krijgen inwoners van Maarn een zak in hun brievenbus, en kunnen ze hun afgedankte kleren op de aangegeven dag aan de straat zetten.

Het sociaal werkbedrijf is blij met deze opdracht van gemeente Utrechtse Heuvelrug. Gerhard ten Hove, directeur Biga Groep licht toe: ‘Dit textielproject levert extra en ander werk op waardoor medewerkers en kandidaten die bij ons een traject volgen, meer keuze hebben in het werk. We starten met een pilot in Maarn en bij succes wordt dit project verder uitgerold in de andere kernen van gemeente Utrechtse Heuvelrug en mogelijk ook bij andere gemeenten.’

Driedubbel doel
Wethouder Hans Waaldijk is blij dat Biga Groep de textiel-handschoen zo voortvarend oppakt.  “We dragen bij aan de circulaire economie door textiel in de kringloop te houden; we helpen mensen aan het werk én we dragen bij aan het verlagen van de kosten voor afval”.

 

Menu