Nieuwe 2-D scanner Defensie feestelijk onthuld

Nieuwe 2-D scanner Defensie feestelijk onthuld

Nieuws

Maandag 23 september onthulde plaatsvervangend secretaris-generaal Gazenbeek van het ministerie van Defensie samen met de plaatsvervangend directeur van de Defensie Materieel Organisatie, generaal-majoor de Jong, de nieuwe 2D scanner bij Biga Groep. Een team van 65 medewerkers sorteren dagelijks kleding van de gehele Rijksoverheid, inclusief Defensie als grootste partij, de brandweer en sinds kort als proef ook de Nationale Politie  bij het sociaal werkbedrijf in Zeist. De onthulling van het apparaat kreeg een feestelijk tintje door het hoge bezoek.

Op dit moment worden per jaar alleen al circa 750.000 militaire uitrustingstukken van Defensie gesorteerd. De kleding komt o.a. van militairen die dit inleveren als ze bijvoorbeeld uit dienst gaan.

Maatschappelijk en efficiënt
Opdrachtgever luitenant-kolonel Rob van Arnhem licht toe: ‘De kledingstukken gaan door de scanner en piept bij het aantreffen van ongewenste voorwerpen. Tot nu toe gebeurde dit allemaal met de hand. Met de komst van dit apparaat, die eigenlijk net zo werkt als op de luchthaven, kan er efficiënter en veiliger gewerkt worden. In eerste instantie is dit apparaat voor de gevechtskleding. Met de komst van de nieuwe gevechtskleding komt er veel werk aan. Geweldig dat we met deze opdracht een grote groep bij Biga Groep betaald werk kunnen bieden.’

Van links naar rechts: Plaatsvervangend directeur van de Defensie Materieel Organisatie, generaal-majoor de Jong, Daniëlle, plaatsvervangend secretaris-generaal Gazenbeek van het ministerie van Defensie, de scanner, Alex, Rob, Jozé en Joop.

 

Menu