Van der Sijs biedt iedereen een kans op werk

Van der Sijs biedt iedereen een kans op werk

Bert is een goudhaantje met gouden handen

Van der Sijs Techniek & Automatisering in Wijk bij Duurstede groeit en bloeit. Ondernemer Erwin Rus is een zeer sociale ondernemer en biedt werk aan mensen met diverse achtergronden. Zo ook aan Biga-medewerker Bert. Bert is in dienst bij het sociaal werkbedrijf Biga Groep en 36 uur per week gedetacheerd als assemblagemedewerker bij Van der Sijs. Lees hier het verhaal van Bert (57 jaar).

Bert fietst alweer 2 jaar iedere dag van Driebergen naar Van der Sijs. Hij is heel blij met deze baan. ‘Ik bouw stekkers, zaag roosters, verf en boor gaten in kasten. Ik leer nog steeds nieuwe dingen en vind mijn werk leuk door de afwisseling en collega’s. Het vangnet van Biga is fijn. Een vorige detachering stopte, ik werkte tijdelijk even bij Biga intern en nu werk ik hier en ik heb het goed naar mijn zin.’

Mooi werk voor iedereen
De bevlogen ondernemer Rus licht zijn motivatie op het maatschappelijk ondernemen toe: ‘Ik vind echt dat iedereen een kans moet krijgen op de arbeidsmarkt ongeacht wat je achtergrond is. We kunnen hier iedereen een mooi stukje werk geven, dat moet je benutten. Bert is voor ons echt een goud haantje, hij denkt echt in oplossingen, is technisch onderlegd en het zonnetje hier in huis. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Soms moet je mensen veel meer aandacht geven, dat hoort er dan ook bij. Het is belangrijk om je te focussen op de sterke punten van wie dan ook. Iedereen kan iets toevoegen. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen. Het vak dat leer je hier wel.’

Ambitie
‘Ik hou van het friemelwerk en hoop dat ik hier aan de slag kan blijven tot mijn pensioen’, lacht Bert voorzichtig’. Voorzichtig omdat hij bij een eerdere opdrachtgever gedetacheerd was waar helaas zijn contract net verlengd kon worden. Maar Rus is verzekerd: ‘We gaan voor de lange termijn relatie, zo’n gouden haan met gouden handjes die willen we echt niet kwijt hoor.’

Menu