Afval ophalen met elektrische auto

Afval ophalen met elektrische auto

Nieuws

Sinds de zomer haalt Biga Groep de afvalbakken leeg in de dorpskernen van De Bilt met een elektrische auto. Wethouder Brommersma vindt dit een mooie ontwikkeling en sprak met het Bigateam Kidane en Roy, de vaste afvalophalers.

Dagelijks haalt Biga meer dan 150 zakken op in De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek. De auto staat in de nacht aan de laadpaal in Zeist om overdag weer kilometers te kunnen maken. Kidane vertelt enthousiast; ‘Het is mooi werk om te doen en we krijgen veel complimenten. Het is belangrijk dat we de afvalbakken op tijd leeghalen anders wordt het een rotzooi’. Roy is vorige week gestart met dit werk en is er ook blij mee. Wethouder Brommersma vindt de inzet van de elektrische auto samen met het werk van deze twee mannen een top combinatie: ‘Echt een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoorde inzet in gemeente De Bilt.’

Sociaal werkbedrijf
Biga Groep is een social enterprise en onderneemt met een maatschappelijke doel. Voor vijf gemeenten begeleiden zij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. 

Menu