Twee staatssecretarissen onder de indruk bij Biga Groep

Twee staatssecretarissen onder de indruk bij Biga Groep

Nieuws

Maandag 19 november brachten Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie, een werkbezoek aan Biga Groep. Met dit bezoek lieten de staatssecretarissen zich informeren over de aanpak van het sociaal werkbedrijf en over de opdracht die zij uitvoeren voor de Rijksoverheid, waarbij Defensie de grootste opdrachtgever is. Na een presentatie van Biga volgde de rondleiding.

Tamara van Ark is enthousiast ‘’Mooi om te zien dat de winst die hier gemaakt wordt met overheidsopdrachten wordt ingezet om meer mensen naar werk te helpen. Mijn uitdaging is ervoor te zorgen dat iedereen een passende baan vindt. Biga Groep organiseert dit uitstekend.’’

Opdracht Rijksoverheid
Het team dat kleding sorteert bij Biga Groep verwerkt 5.400 kub-bakken per jaar. Staatssecretaris Barbara Visser was onder de indruk van dit aantal. ‘Ik weet dat er veel kleding omgaat bij ons ministerie maar dat dit werk oplevert voor 65 mensen die anders geen baan hebben, daar had ik geen weet van.’’

Biga Groep
Het sociaal werkbedrijf is uitvoeringspartner van de Participatiewet van de gemeenten en werkgevers in de regio Kromme Rijn Heuvelrug. Zij begeleiden mensen naar werk door mensen in dienst te nemen of ze te helpen bij hun zoektocht naar een baan.

Menu